Inschrijvingen

Hoe en wanneer?

Het Lokaal Overlegplatform (LOP) Gent – Basisonderwijs verzamelt alle Gentse basisscholen en de Centra voor Leerlingenbegeleiding uit alle netten. Binnen het LOP wordt de regelgeving vastgelegd voor het inschrijven van nieuwe leerlingen. Binnenkort starten de inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018.

De inschrijvingsperiodes zijn:

  1. enkel voor broers en zussen geboren in 2016 : van maandag 16 oktober tot en met vrijdag 27 oktober 2017. U kan dan het officiële register komen ondertekenen in het secretariaat.
  2. voor alle andere kinderen : tussen 2 februari (12u ’s middags) en 23 februari 2018 (12u ’s middags) elektronisch aanmelden, wat voor onze school absoluut nodig is omdat de vraag naar inschrijving veel groter is dan ons aanbod. Voor alle klassen geldt een maximumcapaciteit van 25 kinderen.
    – Link voor elektronisch aanmelden: http://meldjeaan.gent.be/
    – Link naar brochure ivm inschrijven in een school in Gent

Daarnaast kan je ook steeds met al je vragen terecht op het secretariaat van De Sportschool: sportschool (at) stad.gent of 09/230.79.36.

Je vindt hier ook de brochure “Inschrijven in een school in 15 vragen” van het Departement Onderwijs (folder van november 2012). Deze brochure gaat zowel over inschrijven in een kleuterschool/lagere school als in het secundair onderwijs.

Een bezoekje?

Natuurlijk ben je steeds welkom om onze school te bezoeken, maak vooraf een afspraak via het secretariaat en we geven je graag uitleg over de werking, de visie en onze toekomst(bouw)plannen. We tonen je het slaapzaaltje waar de jongste kleuters een middagdutje kunnen doen. We doorkruisen de klassen en het dagverblijf waar de voor- en naschoolse opvang en de vakantiewerking plaatsvindt.

Je loopt misschien enkele leerkrachten, onze zorgcoördinator of onze begeleidsters van het dagverblijf tegen het lijf. We vertellen je over het dagverloop bij de kleuters, de ouderwerking, het grootouderfeest, de klasuitstappen, het boogschieten bij de oudere leerlingen, het aanvankelijk lezen in het eerste leerjaar, de muzische activiteiten op vrijdagnamiddag, de zee- en sportklassen, … We heten je nu alvast welkom op ‘onze’ school …