Naaiclub in Moscou-Vogelhoek

Neem mee de draad weer op!

Enkele leerlingen van de Sportschool hebben meegewerkt aan het maken van picknickdekens samen met MIAT. Dit was in het kader van de grote opening van de herontwikkelde site De Porre (voorlopige openingsdatum ligt op zaterdag 28 juni).

Het bedrukken van de picknickdekens was een eerste stap. De volgende stap is het aan elkaar naaien en afwerken van de dekens. Hiervoor doen we beroep op actieve, positieve, wijkbetrokken ouders/bewoners. Daarom doen we ook een oproep voor de naaiclub. Elke De Dekker, enthousiaste bewoner en actieve ouder vanuit De Sportschool, heeft alvast haar schouders onder het project gezet.

naaiclub

Ruim 30 jaar geleden sloot textielfabriek De Porre in de wijk Moscou-Vogelhoek de deuren. Vandaag breekt een nieuw tijdperk aan. De oude fabriekspanden maken plaats voor een levendige plek in het hart van de wijk. Met een gezellig buurtpark, een kleurrijke gevel van de school en een actief wijkcentrum als blikvangers.

Ook waait er een frisse wind doorheen het verenigingsleven in de wijk. Een groep van zo’n 35 vrouwen, jong en oud, staat te trappelen om van start te gaan met een naaiclub in de wijk. Om samen te rafelen, te ontwerpen, te stikken, te driegen, Grote Kruisjessteken te zetten, … maar vooral om samen plezier te beleven.

Kriebelt het ook bij jou om de draad mee op te nemen? Sluit je dan aan bij de naaiclub!
Kom naar de startvergadering op maandag 17 februari 2014 om 20u
in Wijkcentrum De Porre, Jules de Saint-Genoisstraat 101.

Info project De Porre
Nele Vanhooren
Stedelijke Vernieuwing
09 266 82 37
e-mail: nele.vanhooren (at) gent . be;
http://www.sogent.be/projecten/stadsdelen/de-porre

Info naaiclub
Elke De Dekker
Jean Jaurèslaan 42
0476 586 966
e-mail: naaieninmoscou (at) gent . be

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.