Uitnodiging Algemene Vergadering + Ouderraad 14 okt 2013

Beste Ouders,

Voor zij die de school al een tijdje kennen is de ouderraad ongetwijfeld bekend. Indien je echter pas bij de school bent, willen wij u eerst en vooral vanuit de ouderraad een warm welkom heten.

De “Ouderraad” is de officiële naam voor een groep ouders die zich graag iets meer bij het schoolgebeuren willen betrekken. De leerkrachten, zorgmedewerkers, technisch personeel, secretariaat en de directie alsook de verzorgers van de opvang, zijn spilfiguren in het leven van onze kinderen. Deze mensen werken dagelijks om, rond en met onze kinderen. We willen dit graag met een positieve inbreng beïnvloeden.

De ouderraad geeft de mogelijkheid aan ALLE ouders om oprechte feedback te geven aan deze mensen waardoor een aangename samenwerking met wederzijds begrip en respect gerealiseerd wordt.

Niet alleen de feedback en communicatie over het dagelijkse reilen en zeilen in de school is belangrijk maar ook het beschikken over de nodige middelen om dit te kunnen realiseren. Onze kinderen werken, spelen en sporten in de klassen, op de speelplaats en in de sporthal aanwezig in het schoolgebouw. Al het materiaal dat hiervoor nodig is, moet op regelmatige tijdstippen vervangen worden. Zoals welbekend, hebben de meeste schoolinstellingen een tekort aan middelen om dit te financieren. Graag willen wij, als ouders, een steentje bijdragen. Met een paar gezellige activiteiten kan heel wat gerealiseerd worden.

Uiteraard streven wij als ouderraad naar volledige transparantie en kan eender welke ouder van de school op eenvoudig verzoek een overzicht krijgen van de financiële middelen die de ouderraad ophaalt en waaraan deze financiële middelen dan worden uitgegeven.

Om dit allemaal een beetje te formaliseren hebben wij enkele jaren geleden een huishoudelijk reglement opgesteld dat beschikbaar is via volgende link : http://www.desportschool.be/wp-content/uploads/2011/07/Statuten-Ouderraad-Sportschool.pdf

Hiernaast biedt de ouderraad ook een platform om mekaar beter te leren kennen. Wie zijn al die papa’s en mama’s die we in de schoolgangen tegenkomen bij het wegbrengen en afhalen van onze kinderen ?

Een ideale gelegenheid om dit te weten te komen is deel te nemen aan de ouderraad bijeenkomsten en/of deel te nemen aan de activiteiten als losse medewerker en/of gewoon er zijn bij de activiteiten en initiatieven die doorheen het ganse jaar op touw gezet worden. De activiteiten blijven een sociale aangelegenheid die gepaard gaan met de nodige humor en vooral een gezellige sfeer waarin de ouders elkaar beter leren kennen. Zij die reeds meegewerkt hebben weten wat hier bedoeld wordt.

In het kader van zijn werking is er jaarlijks een verplichte algemene vergadering. Op deze vergadering wordt het kasoverzicht van het vorige schooljaar besproken en wordt de ouderraad ontbonden om dan officieel de nieuwe ploeg op te stellen.

Daarom wordt U allen vriendelijk uitgenodigd op de algemene vergadering en de daarop aansluitende ouderraad van het schooljaar 2013-2014 op maandag 14 oktober 2013, 20 uur, in de leraarskamer.

Op de website vind je de verslagen van de ouderraad en ook nog wat extra informatie.

Tot dan
Voor de ouderraad, Sacha Diaine

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.